Wageningen

In de zomer van 2018 is Wake Up Wageningen nieuw leven ingeblazen! We mediteren wekelijks in de tipi van ecodorp Ppauw. Heb je zin om mee te mediteren en mee te creëren aan een warme en gezellige sangha dan ben je van harte welkom!

Wat doen we?
Omdat we nog in de opbouwfase zitten, volgen we meestal een standaard Wake Up programma. We beginnen met een aankomstmeditatie met weerbericht en een geleide meditatie. Dan doen we een wandelmeditatie in het bos of een andere bewegingsoefening. Daarna volgt meestal een stille meditatie en dharma delen (een oefening in aandachtig spreken en luisteren). De bijeenkomst duurt altijd twee uur: van 19.30 tot 21.30 uur.

In de toekomst hopen we dit programma uit te breiden. Een idee is om de ene week een regulier programma aan te bieden en de andere week open te staan voor alternatieven vanuit de groep. Het zou bijvoorbeeld leuk zijn om meer te zingen, af en toe een dag van aandacht te organiseren, samen een dharma talk te bekijken of bijvoorbeeld een langere aandachtsvolle wandeling te maken. Heb je suggesties, laat het dan vooral weten!

Voor wie?
Bij Wake Up Wageningen is iedereen welkom! Of je jezelf boeddhist noemt of niet, al veel ervaring hebt met mediteren of juist nog helemaal niet… De traditie van Thich Nhat Hanh ervaren wij als een liefdevolle en speelse manier om te oefenen met leven in aandacht.

De sangha dragen we allemaal samen, ieder op zijn of haar eigen manier. Je kan bijdragen met puur je aanwezigheid, maar ook door bijvoorbeeld iets lekkers mee te nemen of een keer een meditatie te begeleiden. Deelname is gratis. Er is een dana-potje voor eventuele onkosten die we maken.

Our Sangha includes people of different nationalities, and we happily facilitate the evenings in English based on who is present.

Wat is er zo bijzonder aan Wake Up Wageningen?
We mediteren in de tipi. Dat betekent dat we, nu de dagen langzaam korter worden, het vuur aansteken als het donker wordt. Een hele bijzondere en fijne combinatie! Bovendien ligt het ecodorp aan de rand van het bos: ideaal voor wandelmeditaties (in de lichtere dagen van het jaar).

Praktisch
Wat: Wake Up Wageningen
Waar: Ecodorp Ppauw, Scheidingslaan 1
Wanneer: Elke dinsdag 19.30-21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Voor meer informatie kun je lid worden van onze Facebookgroep Wake Up Wageningen. Of een email sturen naar wageningen@wkup.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor onze emaillijst.

Je hoeft je niet van tevoren aan te melden voor bijeenkomsten, maar dat mag wel.

Tot ziens bij Wake Up Wageningen!