Rock Paper Soul Hanneke & Jente

Rocken en relaxen met Hanneke en Jente

We zijn vandaag op bezoek bij Jente de Vries  en Hanneke Laaning. Twee van onze Wake-Uppers die alweer een jaar of 6 bij Wake Up betrokken zijn, heel wat retraites hebben afgelopen/begeleid en inmiddels zelf de wijze lessen van Thay (en nog wat andere wijze lessen die ze her en der hebben opgepikt) verspreiden met Rock Paper Soul.

Vertel eens, hoe is het allemaal zo gekomen?

Hanneke: Jent en ik leerden elkaar een jaar of 5 geleden kennen, bij de Wake Up retraite op de Maanhoeve. Al snel deelden we heel veel ‘shit & joy’ en gingen we samen een maand naar Plum Village in Frankrijk. Dat was een heel bijzondere tijd. Eventjes waren we echt in het hier en nu. Al snel kwam het ‘plannetjes maken’ (onze specialiteit) weer terug. We organiseerden retreats bij de Monkies en bedachten met een paar vriendinnen van Wake Up een mantra rock band: the Rock Paper Soul Sisters.

Klinkt veelbelovend….

Jente: ja, het enthousiasme was er wel, maar ik geloof dat we toch niet echt talent hadden ;). We hebben daarom besloten dat de Rock Paper Soul Sisters maar beter gewoon kunnen doen waar ze goed in zijn: retraites organiseren.

En wat doen jullie nu dan precies?

Hanneke: wat we bij Wake Up en in Plum Village geleerd hebben is zo waardevol voor ons geweest, dat we onszelf er graag regelmatig aan willen herinneren en het ook met anderen willen delen. We organiseren in september bijvoorbeeld de Rock & Relax Retreat. De basis is mindfulness en verder kijken we naar waar we zelf altijd naar op zoek zijn: rust en balans vinden in een druk leven, verbinding, speelsheid, genieten. We willen wel de diepgang opzoeken, maar onszelf ook niet al te serieus nemen. Gewoon lekker samen spelen en rocken.

En zitten jullie dan in het dagelijks leven heel de dag op een kussentje of op de yogamat?

Jente: hahaha, was het maar waar! Nee, we hebben allebei de neiging om van alles en nog wat te doen. Hanneke is bijvoorbeeld grafisch ontwerper, webdesigner en geeft yogales. En ik heb als sociaal ondernemer o.a. Kromkommer opgezet en heb net m’n eigen tiny house gebouwd. Af en toe stilstaan en ademen is dan ook geen overbodige luxe voor ons ;).

Korting op de retreat voor Wake Uppers

Omdat Hanneke en Jente zoveel te danken hebben aan hun Wake Up roots, hebben ze besloten om € 100 Wake Up korting te geven voor elke wake-upper die zich voor 20 juli aanmeldt voor de Rock & Relax Retreat die van 2 t/m 8 september plaatsvindt in Frankrijk.

 

Meer informatie vind je op: www.rockpapersoul.nl 

No Comments

Post a Comment