Oud&Nieuw retraite: ‘high on love’ weer naar huis

Een mini-retraite van 1,5 dag: is dat de moeite waard? Ab! So! Luut! Die 1,5 dag voelde sowieso veel en veel langer omdat we zóveel hebben gedaan. Ik ben superblij dat ik erbij was en dat ik samen met 45 heel fijne en lieve mensen om me heen 2017 ben begonnen.

Share the Fun

In de ochtend op Oudejaarsdag begon de Wake Up Oud & Nieuw Retraite Share the Love. Ik ging met de trein en kon dus lekker uit het raam staren, al mijmerend en genietend van m’n AH-to go bakkie. Life can be so simple and perfect! In Zwolle zocht ik de Groninger Wake Up-posse op om samen met hen verder te reizen naar Nijmegen waar de retraite plaatsvond. Met share the Fun zat het direct goed die ochtend want we hadden de dikste lol samen.

Awkward & heel bijzonder: Eye gazing

Na welkom te zijn geheten werd iedereen gevraagd rond te gaan lopen in de ruimte en stil te gaan staan zodra de bel ging. We deden een Eye gazing-oefening. Zodra je stilstond, zocht je iemand op en vervolgens keek je elkaar diep in de ogen zonder een woord te zeggen…. iiiiiiih!! Awkward!? Jep! Én heel mooi. Gewoon niks te hoeven zeggen met woorden en alleen je ogen te laten spreken. Ik vond ’t echt heel bijzonder. En met de 3 mensen met wie ik deze oefening heb gedaan voelde ik de rest van de retraite een verbinding. We glimlachten naar elkaar of groetten elkaar, terwijl we praktisch geen woord met elkaar hadden uitgewisseld. Zo zie en voel je maar weer dat verbinding (juist!) niet alleen om woorden draait. Het gaat om gevoel, om aandacht, om de ander te zien zoals hij of zij is, zonder te oordelen.

Free Hugs & mooie gesprekken

In de middag kon je zelf kiezen wat je wilde doen. Óf binnen blijven en een schrijfoefening dan wel spelletjes doen, óf naar buiten en (o.a.) Free Hugs uitdelen op ’t station. Ik wist van te voren al dat ik dat laatste wilde gaan doen! Met ons groepje Free Huggers startten we rond de piano op station Nijmegen. Eerlijk gezegd voelde ik in ’t begin wel enige gêne om het bord Free Hug omhoog te houden… Maar goed, dat was wél waarom ik mee wilde doen, dus dat bord moest ’n keer omhoog. Ik wilde echt ervaren hoe het is om een Free Hug te geven. Dus allee, gó! De lucht in met dat bord en mensen een beetje opzoeken want voor hen is het net zo spannend, zo niet nog spannender. De 1e Free Hug gaf ik aan iemand uit Duitsland die op doorreis was naar Amsterdam. 2016 bleek voor hem helemaal geen goed jaar te zijn geweest. Ik luisterde en wenste hem een goed 2017 en dat vond hij erg fijn. Naast Free Hugs geven, zongen we ook Happy van Pharrell, diverse Wake Up-songs en weer anderen hadden mooie gesprekken met treinreizigers. Wat ik bij mezelf merkte, was dat het me steeds makkelijker afging om op mensen af te lopen en ze een Free Hug aan te bieden. Toen het tijd was om terug te lopen, was het de bedoeling om dit zoveel mogelijk in stilte te doen. Dit lukte mij alleen niet omdat ik zó vol energie zat! Al teruglopend ging ik maar door met uitdelen . Ik stuiterde voor m’n gevoel toen ik weer binnenkwam en dat was even een flinke omschakeling omdat de sfeer binnen vrij ingetogen was na de schrijfoefening. Gelukkig keerde de interne rust aardig terug na het mantra’s zingen en de begeleide meditatie. Maar oh, man! Wat heb ík genoten van die middag op ’t station.

Potluck diner & dansen

Met z’n allen hebben we ’s avonds heerlijk gegeten van de vegan potluck waarvoor iedereen iets had meegenomen. Dus eigenlijk aten we tapas! Moeilijk kiezen hoor want er was dus heel veel keus. Beginnen met eten in stilte vind ik zó fijn. Wél samen zijn en toch even lekker niks hoeven te zeggen. Gewoon genieten van de stilte, het eten en het samenzijn. Later op de avond hebben we nog heerlijk gedanst, iets wat ik héél erg tof vind aan de Wake Up-retraites. Te gek daarom ook dat er 25 maart een special edition Wake My Dance Up plaatsvindt met héél véél dansen!!!

2017 samen in stilte in gegaan: een magisch moment

Toen het tegen twaalven was, kwam iedereen zitten. We hielden elkaars handen vast en zijn zo samen in stilte met gesloten ogen 2017 in gegaan… Voor mij ’n magisch moment om zo het nieuwe jaar te zijn begonnen. Met mensen die je lang niet allemaal kent, maar met wie je wél een band hebt. Samen stilte delen schept een bijzondere band. Ik vond ’t in ieder geval iets magisch hebben. Iedereen die erbij was bij dezen hartstikke bedankt voor jullie aanwezigheid ! En vooral ook iedereen bedankt die heeft meegewerkt aan het organiseren van deze fantastische retraite.

Breath in Peace, Breath out Love

Als laatste zongen we samen Breath in Peace, Breath out Love (check You Tube!) wat was dát mooi!! Voor mij zit er zoveel gevoel in dat nummer, zoals we dat samen zongen…. Wauw! High on love <3 keerde ik samen met de Groningers terug richting ’t Noorden. Onderweg deelden we bloemen uit die we mee mochten nemen van de retraite. We zongen nog op het station en we maakten er een heel fijne Nieuwjaarsdag van. En daarmee zetten we het thema Share the Love voort op onze terugreis .

No Comments

Post a Comment